U organizaciji KUD „Bunjevka“ i UG „Bunjevačka kasina“ održana je šesnaesta po redu Božićna izložba u nedilju, 10. decembra u Galerijskom prostoru Otvorenog univerziteta u Subatici.

Bozicna izlozba 016

Ovu tradicionalnu božićbu izložbu je prije par godina unazad organizovalo KUD „Bunjevka“ iz Subatice. Ova božićna izložba obuhvatila je izložbu božićni eksponata a posebni značaj izložbe je bio dio izložbe koji je obuhvatio izložbu bunjevači božićni kolača „Božićnjaka“.

Bozicna izlozba 038

Ove godine na ovoj izložbi bilo je izloženo 30 božićnjaka, di su se pridstavila dica najmlađeg uzrasta sa svojim božićnjacima ko i čeljad sridnji i stariji godina koji niguju ovaj običaj u božićnom vrimenu.

Bozicna izlozba 009

Bila je organizovana i izložba fotografija na kojima je pridstavljena retrospektiva svi unazad petnaest božićni izložbi koje su rađene u organizaciji KUD–a „Bunjevka“ iz Subatice.

U kulturnom dilu svečanog otvaranja imali smo prilike čut o značaju „Božićnjaka“ i Advenstkog vrimena. Sa nastupom božićni pisama nastupile su vokalno-instrumentalna grupa „Veselice“ uz instrumentalnu pratnju Jasne Vasić, Alisa Prćić Vukov je pročitala svoju pismu „Božićno svitanje“ a izložbu je svečano otvorila Tamara Babić, pridsidnica UG „Bunjevačka kasina“ koja je ujedno i čestitala pridstojeći Božić i Novo lito 2024-to.

FOTOGRAFIJE