Tradicionalni jedanesti po redu božićno-novogodšnji koncert „Duhom ljubavi“ u organizaciji UG „Bunjevačka kasina“ iz Subatice održan je u petak, 8. decembra u Velikoj vićnici Varoške kuće u Subatici di je ujedno obiluženo sedamdest godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Varoši Subatice.

Tamara Babic 097

Na početku svečanog programa prisutnima se obratio Stanko Nimčević, pridsinik Opštinske organizacije invalida rada Varoši Subatice sa pozdravnim ričima.

Tamara Babic 027

U programu koncerta su učestvovali različiti izvođači, kako vokalni solisti tako i instrumentalisti ko što su: Boro Platiša i Kafanski svirači sa svojim programom.

Nastupio je i poznati subatički kantautor Aleksandar Toković sa Jasnom Vasić i VIS „Veselice” koji se muzikom i komponovanjem bavi priko četri decenije.

Tamara Babic 085

Poslidnji dio programa ovog koncerta je rezervisan za  tamburašku muziku. Specijalni gosti programa su bili Tamburaški orkestar društva lekara Vojvodine srpskog lekarskog društva iz Novog Sada sa kojima je nastupio poznati vojvođanki vokalni izvođač Milan Prunić i vokalna solistkinja Tamara Babić. Oni su osnovani prije tačno 38 godina daleke 1985. godine di je jedna grupa lekara sa tadašnje Hirurške klinike Medicinskog fakulteta u Novom Sadu sa dr Svetolikom Avramovim, dr Borisom Zagoričnikom, dr Arsenom Džolevom i dr Evgenijom Segedi formirala kvartet gitara, da bi ubrzo se formiro Tamburaški orkestar društva lekara Vojvodine i to osto do današnji dana.

Tamara Babic 072

Ovaj tamburaški orkestar posebno niguje vojvođanski zvuk i melos, al uživa i u izvođenju starogradski pisama i romansi i naravno izvorne i komponovane narodne muzike iz svi krajeva naše bivše države.

Program je vodila Stela Bukvić, a projekat ovog koncerta podržala je Varoš Subatica, Saveza invalida rada Vojvodine i Opštinska organizacija invalida rada Varoši Subatice.

 

FOTOGRAFIJE