I ove godine po tradiciji organizovana je dičija radionica za izradu figurica za Božićnjak u organizaciji Bunjevačkog omladinskog centra u sridu, 29. novembra pod nazivom „Zimska čarolija“ vezanu za pridstojeći Božić, u OŠ „Đuro Salaj“ u Subatici.

Radionica 013

Dica su se upoznala sa tehnikom i vištinom izrade figurica od tista za Božićnjak. Moderator ove dičije radionice bila Marija Bošnjak iz Male Bosne.

Cilj ovakvi dičiji radionica je da se dica upoznaje sa tehnikom rada i izrade figura od tista jel mnogi nemaje prilike da nauče ove vištine kod svoji kuća i u okviru svoje familije.

Izrada figura od tista na ovim prostorima severne Bačke je rasprostranjena tako da ovakve radionice za dicu omogućavaju da oni od mali nogu uče o ovoj tradiconalnoj tehniki i da se vrimenom možda i opridile da budu još više zainteresovani za rad na izradi Božićnjaka.

Radionica 017

U ovoj dičijom radionici učestvovala su dica iz OŠ „Đuro Salaj“ iz Subatice koja pohađaje predmet „Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture“. Projekat ovi radionica podržao je Grad Subatica.

 

FOTOGRAFIJE