U kalendaru kulturni dešavanja jugoistočne Evrope centralno misto već decenijama zauzima Međunarodni beogradski sajam knjiga.

Sajam BG 01

Ova regionalna najveća manifestacija posvećena knjigi koja se održava po 66–ti put od 21-29. oktobra bavi se promocijom književnog stavaralaštva i obrazovanja, kulturnom razminom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelni književni i društveni pitanja.

Sajam BG 05

Ovaj sajam svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdavače, koji pridstavljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Kroz brojne promocije, prezentacije, pridavanja, okrugle stolove i tribine, stručnoj i širokoj publiki učesnici pridstavljaju niz tema važni za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Sajam BG 04

Tako su se na ovom sajmu u sridu, 25. oktobra, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine - nacionalne zajednice pridstavili Bunjevački media centar, KUD „Bunjevka“ i UG „Bunjevačka kasina“ iz Subatice sa svojim izdanjima. Centralno misto je zauzela promocija trećeg izdanja molitvenika na bunjevačkom jeziku „Nebesko janješce za bunjevački i šokački naraštajMije Mandića, starijeg. Koji je značaj u izdavanja ovog molitvenika na ikavici iz 1894. godine divanila je urednik Tamara Babić koji je ove godine promovisan u okviru XX Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva u organizaciji KUD „Bunjevka“ iz Subatice.

Sajam BG 07

O izdavačkom radu Bunjevačkog media centra divanio je Mirko Bajić, urednik medijski sadržaja ove bunjevačke medijske institucije.

 

FOTOGRAFIJE