Ko i svake godine u organizaciji BKC „Lemeški Bunjevci” iz Lemeša po deveti put po redu priređena je proslava završne žetelačke svečanosti „Lemeška Dužijanca“, u nedilju 23. jula, di je tim povodom služena sveta misa Zafalnica u crkvi Rođenja Blažene Divice Marije u Lemešu.

viber slika 2023 07 24 10 13 01 981

Svake godine pridstavnici BKC „Lemeški Bunjevci“ iz Lemeša zajedno sa svojim pridsidnikom Stipanom Budimčevićem prirede adekvatan program vezan za završne žetelačke svečanosti Dužijancu.

Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš lemeške Dužijance – Sanja Petrekanović i Alen Palfi koji su bili ovogodišnji bandaški par bunjevačke lemeške Dužijance.

viber slika 2023 07 24 10 13 01 791

Svetu misu – Zafalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, pridvodio je velečasni Antal Egedi. Posli svečane mise povorka sa bandašom i bandašicom je prošla kroz centar Lemeša i uputila se do kuće domaćina ovogodišnje lemeške Dužijance, Stipana Budimčevića, pridsidnika BKC „Lemeški Bunjevci“ iz Lemeša kome je pridat kruv od novog žita.

viber slika 2023 07 24 10 13 02 940

Nakon svečane pridaje kruva priređen je svečani ručak za sve učesnike u etnokući „Dešin salaš“ u Lemešu. Svečanost „Lemeške Dužijance” uveličali pridstavnici bunjevački udruženja i brojni gosti iz Subotice, Bajmaka, Čonoplje, Lemeša i Sombora.

 

VIDEO PRILOG

FOTOGRAFIJE