Bunjevački omladinski centar uz saradnju UG „Bunjevačka kasina“ i BKC „Lemeški Bunjevci“ iz Lemeša u petak, 23. juna, održali su radionicu za dicu pod nazivom „Litnja čarolija“ na „Bajić salašu“ u Subatici.

Litnja carolija 10

Tema održavanja ove dičije radionice bila je vezana za pletenje vinaca od ivanjskog cvića u povodu pridstojećeg bunjevačkog običaja priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka. Dica su imala prilike upoznat se sa načinom pletenja vinaca ko i njihovom simbolikom vezanom za bunjevački običaj priskakanja vatre, a o tom je divanila Marija Bošnjak iz Male Bosne vrstan poznavaoc bunjevački običaja.

Litnja carolija 04

Cilj ovi radionica je upoznavanje sa bunjevačkim običajima, razvijanje razni veština kod dice i da se nauči nešto novo i zanimljivo kroz druženje i rad. Takođe da se upoznaju kako se pletu vinci od cvića ko i kako cviće se mora ubrati ko i način pletenja – kazala je Tamara Babić, koordinator dičiji radionica.

U ovoj radionici učestvovala su dica OŠ „10. oktobar“  i OŠ „Jovan Mikić“ iz Subatice. Projekat litnji dičiji radionica podržan je od strane Varoši Subatica.

 

FOTOGRAFIJE