Isprid Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama, pokrajinska sekretarka Dragana Milošević je u četvrtak, 10. februara, u prostorijama Pokrajinske Vlade uručila ugovore na potpisivanje vezane za sufinansiranje listova na jezicima nacionalni manjina čiji su osnivači nacionalni saviti, u vridnosti od 390 miliona dinara.

IMG 1

Sridstva za finansiranje listova na manjinskim jezicima uvećana su sa 264 miliona dinara na 390 miliona dinara u cilju još boljeg i kvalitetnijeg rada u izdavaštvu i očuvanju nacionalnog identiteta svake manjinske zajednice na teritoriji AP Vojvodine.

IMG 2

Uručeni su ugovori za 22 lista iz devet izdavački kuća: Magyar Szó, Hét Nap, Hlas L’udu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar i Makedonski informativni i izdavački centar.

Isprid Bunjevačkog infomativnog centra ugovor je potpisao direktor Boris Bajić, koji se zafalio na dosadašnjoj dobroj i uspišnoj saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama i ujedno spominio da je iz štampe izašo 200 broj „Bunjevački novina“ što potvrđiva upišnost u rada NIU BIC–a i dobre saradnje sa ovim pokrajinskim sekretarijatom.