Mirjana Savanov Branko RuzicPrvi podpridsidnik Vlade i ministar prosvite, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2021. godinu istaknutim pojedincima i institucijama.

Ovo prestižno priznanje, koje nosi ime po srpskom prosvetitelju Svetom Savi, ponelo je 34 dobitnika, med kojima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, pridškolske ustanove, škule, fakulteti i naučni instituti.

Vi, koji ste danas ovde sa nama, Svetosavsku nagradu, ko jedno od najznačajniji priznanja, zaslužili ste svojim radom, zalaganjom, postignutim rezultatima, unapriđivanjom obrazovno-vaspitne prakse, razvojom naučni i umitnički dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Dobili ste i za posebno zalaganje u organizaciji i realizaciji aktivnosti na spričavanju širenja i suzbijanja zarazne bolesti Kovid-19 – kazo je ministar Ružić.

Mirjana Savanov Suzana K Ostojic

Med onima koji su dobili ovo vridno priznanje je i Mirjana Savanov koja niz godina u Osnovnoj škuli „Matija Gubec“ u Tavankutu pridaje bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture, koja je i dala tokom protekli godina velik doprinos u osmišljavanju i kreiranju nastave, te u izradi udžbenika na bunjevačkom.

Ova povelja se, kako je kazo ministar Ružić, dodiljiva od 2002. godine.