Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ je i ove godine bio domaćin „Bajmočkog bunjevačkog prela“. Ovogodišnje prelo održano je u subotu, 26. januara, u prostorijama KPD „Jedinstvo-Eđšeg“, a svoje misto tu je našlo oko 230 Bajmočana, al i njevi gostivi.

Prelo Bajmok 01

Kako je to istako Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok“, i ove godine je uložen značajan trud da se na jednom mistu čeljad okupi, a „Bajmočko prelo“ je misto di su se zajedno okupili svi kojima je stalo da zajedno prodivane, provesele se, al i učestvuju u obilužavanju jednog od četri nacionalna praznika Bunjevaca „Dana Velikog prela“ koji će bit obilužen u subotu, 2. februara.

Prelo Bajmok 02

Prisutne je pozdravila i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidinica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, a potom su svi zajedno uživali u kratkom programu pripravljenom od strane dice iz OŠ „Vuk Karadžić“, nuz bunjevačke igre u izvođenju folkloraca KUDŽ „Bratstvo“, al i nuz muziku „Biž benda“.

Prelo Bajmok 03

Najsrićniji su dočekali tombolu sa brojnim nagradama, al niko ne mož kazat da nije bio srićan nuz već nadaleko poznatu pravu domaću krumipraču.